sestdiena, 2015. gada 17. oktobris

Jūrmalas avīze par Jūrmalas ekoskolām

http://www.jurmala.lv/page/3&news_id=4184


Piecas Jūrmalas skolas iegūst starptautisko Zaļā karoga balvu
Šajā mācību gadā Latvijas izglītības iestādes par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē saņēmušas starptautisko ekoskolas nosaukumu un Zaļā karoga balvu. 25. septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notika ikgadējā ekoskolu apbalvošanas ceremonija, kurā Zaļā karoga balvu saņēmēju vidū bija arī jūrmalnieki: Slokas pamatskola, Pumpuru vidusskola, Vaivaru pamatskola, sākumskolas „Atvase" un „Taurenītis".
Jūrmalas pašvaldība ir patiesi priecīga par izglītības iestāžu panākumiem un pateicas visiem pedagogiem, bērniem un vecākiem par nopietno darbu, kas Ekoskolu programmā ir ieguldīts jau vairāku gadu garumā.
Ne tikai zināšanas, bet arī dzīvesprasmes
„Pumpuru vidusskola Zaļo karogu saņem jau piekto gadu. Programmas darbību skolā vada izveidotā Ekopadome. Tās organizētos pasākumos iesaistās visi skolēni un daudzi vecāki. Visu gadu tiek vākta un pārstrādei nodota makulatūra, izlietotās baterijas. Par tradīciju ir kļuvuši pavasara putnu būru veidošanas, Ziemassvētku alternatīvo eglīšu konkursi. Skolā notiek vides izglītības pasākumi - Ekorīcības diena ar vides darbnīcām, ekoskolu vides maratons, kurā piedalās arī viesi no citām skolām. Piemēram, šogad ekomaratonā piedalījās Somijas Toholampi ģimnāzijas un Alūksnes novada ģimnāzijas audzēkņi," pastāstīja Pumpuru ekoskolas koordinatore Vēsma Vijupe.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru